Fixa till väggarna

Kvinna håller pensel

Väggarna utgör något av stommen på ett hus både utvändigt och invändigt. Förr eller senare behöver som bekant väggarna fräschas upp och kanske framför allt invändigt, något vi tänkte titta lite närmare på här nedan.

I stort sett kan man säga att det finns två alternativ om man funderar på att fräscha upp väggarna i ett hem, antingen tapetsera om eller måla om.

Ska man måla om är det viktigt att man är noggrann med vad man gör så man får ett snyggt slutresultat. Framför allt är det viktigt att göra ett bra förarbete innan man målar på färgen. Ett bra tips för att få det snyggt i kanter och hörn är att använda sig av pensel eller hörnrulle.

Även vid tapetsering är det viktigt att man noggrann så slutresultatet blir det önskade. Innan man sätter igång med att tapetsera är det viktigt att underlaget är jämnt, torrt och fast. Är väggen där tapeten skall på målad sedan innan skall denna tvättas av noggrant med så kallad målartvätt och även spacklas och slipas vid behov.

Ett bra tips om man vill ha en tapet som är enkel att sätta upp är att köpa en så kallad non-woven-tapet, som blivit väldigt populär på senare tid.