Börjar ni bli trångbodda?

Det kan var så att familjen växer och det hus som man har inte räcker till. Börjar ni bli trångbodda så får ni fundera på hur ni ska lösa detta. Vi ger förslag på hur ni kan hantera situationen.

I många fall så är det sovrummen som det börjar krisa om när barnen vill ha egna rum. Till en viss ålder så är det som helst inga problem att dela med ett yngre syskon. Men en dag så kommer detta att man vill ha eget rum. Då kanske gästrummet får ryka för att alla ska få sitt egna rum. Om något rum är stort nog så skulle man kunna dela detta så det blir två rum. Sätt upp en skiljevägg där det passar så har ni fått två rum av ett stort. Kanske det finns någon gillestuga som går att bygga om för boende för tonåringen i familjen.

Alternativet med gästrummet är inte en dålig idé alls. Det kanske inte är allt för ofta som man har gäster och det rummet kanske mer fungerar som ett förråd. Då kanske det skulle vara läge att bygga ett Attefallshus på tomten. Det som tidigare var 25 kvadrat har ändrats så från och med 1 augusti 2020 så får ett Attefall vara 30 m2. Vilket innebär att ni får ett ordentligt tillskott och kanske både ett förråd och gästrum. Det man bör tänka på är de regler som gäller för tomtgräns, 4,5 meter från grannens tomt om ni inte kommit överens om annat.